Els alumnes de 4t d’ESO visiten el Monestir de Sant Benet i experimenten amb la cuina a la Fundació Alícia

El passat dimarts 24 d’octubre, els alumnes de 4t d’ESO, acompanyats dels seus tutors i tutora, van realitzar una sortida cultural a la comarca del Bages, amb l’objectiu de visitar el Monestir medieval de Sant Benet, totalment recuperat i reformat ara fa 10 anys, i la seu de la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència), que treballa en la recerca alimentària.

Pel que fa al Monestir, la guia acompanyant va plantejar-los la visita com una immersió en la vida d’un monestir medieval on les veus, els sorolls i les imatges del passat afloraven entre les parets mil·lenàries, convertint la visita en una experiència singular. Els alumnes van fer un recorregut pels espais més emblemàtics del monestir (l’església, el claustre, el celler i les cel·les) que els va permetre posar-se a la pell dels habitants del monestir i conèixer de primera mà com vivien i quin era el seu dia a dia. També van poder reviure les èpoques més rellevants del monestir i, en paral·lel, la història de Catalunya, a través de diverses projeccions i d’un potent muntatge museogràfic.

A la Fundació Alícia, els alumnes es van acostar al món de la cuina científica a través del treball que ha fet aquesta fundació creant receptaris per a col·lectius amb al·lèrgies i intoleràncies o algun tipus de problemàtica alimentària. Amb el taller “Fenòmens a la carta”, van descobrir recursos com els gelificants i els emulsionants, en van conèixer el funcionament i van posar en pràctica les seves propietats elaborant diversos plats saborosos i aptes per a tothom, com truites sense ou,  flams sense llet o pastissos sense gluten. Us podem assegurar que tot era boníssim!

20171024_102656

20171024_102710

20171024_102747

20171024_111435

20171024_111518

20171024_122428

20171024_134405

CreaEscola Quality Certificate for Education Website