Benvinguts al web de
La Salle Mollerussa

Benvinguts i benvingudes a La Salle Mollerussa, un centre educatiu referent a Mollerussa des de l’arribada dels primers Germans l’any 1905. Actualment som una escola de 3 línies educatives l’ESO, el Batxillerat i la Formació Professional, dinàmica i amb una implicació activa en les activitats pròpies del nostre entorn més proper.

El nostre projecte educatiu integra la tradició de ser una escola centenària amb la innovació pedagògica que ens proporciona el fet de formar part d’una xarxa amb 25 centres a Catalunya i més de 1.000 centres a tot el món. Tota la nostra Comunitat Educativa treballa en la mateixa línia per donar coherència a la nostra proposta, amb persones que creuen en un projecte consolidat però que alhora el fan viu i en constant evolució.

A l’escola fomentem Ia formació continuada i la creativitat del professorat per respondre als constants moviments educatius amb total professionalitat, sentit d’equip i eficàcia docent. La nostra metodologia es centra en l’alumne/a.

Així doncs, el nostre objectiu és formar persones i preparar-les per afrontar els reptes de futur, i ho fem des de dues vessants: l’acadèmica i la personal. Acadèmicament, dotem el nostre alumnat dels coneixements i les competències que necessitaran per a la seva incorporació com agents actius en la societat.

L’aprenentatge de les llengües estrangeres, la robòtica, la tecnologia, l’aprenentatge cooperatiu, l’emprenedoria, l’educació emocional i el treball per projectes proporcionen la base i els coneixements per als nous reptes formatius. Des de la vessant personal, atenem les necessitats dels i les alumnes per tal que esdevinguin persones autònomes, responsables, amb una escala de valors sòlida, compromeses amb la societat i el món.

Tot això ho fem en un espai i un entorn únics, amb unes infraestructures esportives i lúdiques exteriors idònies per desplegar tota la nostra proposta d’educació en el lleure. La possibilitat de fer activitats amb el grup excursionista amb la proximitat que ens ofereix tant a prop el Pirineu Lleidatà o convidant als nostres alumnes a gaudir d’un contacte directe amb la natura des d’una altra perspectiva educativa. Amb aules il·luminades i al centre de la ciutat de Mollerussa, capital del Pla d’Urgell amb un entorn verd pels fruiters de pomes i peres tant característiques de la nostra terra.

Per tot i això i molt més, us convidem a visitar la web de la nostra escola i a conèixer-la personalment. Sigueu molt benvinguts i benvingudes a la nostra escola.

Llorenç Toldrà Porta

Director de La Salle Mollerussa

Qui som

La Salle Mollerussa som una escola de més de cent anys a la ciutat de Mollerussa. Tenim com a objectiu principal estimular els alumnes perquè adoptin una actitud positiva, lliure i decidida davant de la vida, a través de la promoció dels valors del nostre Caràcter Propi: responsabilitat, creativitat, justícia, convivència, interioritat i transcendència. Així, doncs, fem palesa la nostra voluntat de millorar la societat a través de l’educació.

La Salle Mollerussa forma part d’una gran institució que té 25 centres educatius a Catalunya i està present a 80 països de tot el món. A la ciutat de Mollerussa des de l’any 1905.

Les escoles lasal·lianes evolucionen conjuntament amb la societat i estan el dia de les últimes innovacions pedagògiques, procurant donar resposta a les necessitats individuals de cada alumne, per tal d’ajudar-los a esdevenir persones felices, lliures i socialment compromeses.

El Col·legi La Salle Mollerussa

El juny de 1905 l’Ajuntament de Mollerussa publicava l’acta de reconeixement del Col·legi dels Germans de la Doctrina Cristiana a l’actual capital del Pla d’Urgell, després d’unes gestions realitzades per l’Arxiprestat de Mollerussa.

Aquí comença la història del Col·legi dels Germans de les Escoles Cristianes, dels "hermanos" i de La Salle. És igual el nom. La veritat, és que s’ha convertit en un punt de referència per a l’ensenyament a les nostres contrades ja que és on s’han format i educat molts veïns, no només del Pla d’Urgell, sinó també de les comarques del costat.

Comunitat educativa

Actualment, la comunitat educativa de La Salle Mollerussa està formada per una gran família que compartim uns valors que es viuen dia rere dia a l’escola i que són transmesos al nostre alumnat.

Els germans

Que han convertit aquestes parets en casa seva i transmeten aquesta sensació de caliu a tots els que hi convivim. Actualment la comunitat de Mollerussa està formada per 5 germans.

Professorat
Els professors d’ESO, Batxillerat i de Cicles Formatius, és un gran equip humà que educa els alumnes en coneixements i valors. A més, està en constant formació sobre les últimes tecnologies i innovacions pedagògiques.
PAS –Personal d’Administració i Serveis
Sempre disposat a ajudar i fer més fàcil el dia a dia.
AMPA / Pares, Mares i Alumnes

Que han donat tota seva confiança en la institució i són una peça clau dins d’aquest gran engranatge que és l’escola.

Millora continua

El curs escolar 2005-2006, seguint les directrius institucionals de La Salle Catalunya, vam iniciar el Projecte Qualitat. Hi vam participar 14 escoles de La Salle Catalunya, més els Serveis Centrals. El curs 2006-2007 es van afegir al projecte la resta d’escoles La Salle Catalunya. Actualment tots els centres seguim el Projecte.

El Projecte Qualitat és un projecte promogut per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i l’Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya. Enguany ja som més de 80 escoles. Aquest projecte ens ha ajudat a implantar el Sistema de Gestió de la Qualitat, i ens ha permès obtenir la Certificació de Qualitat segons la norma ISO 9001:2008 el 4 de gener de 2010. Totes les persones que formem part del Col·legi estem implicats en aquest gran repte de la Qualitat.

La Salle a tot el món

L’ARLEP és l’associació que agrupa La Salle d’Andalusia, Bilbao, Catalunya, Madrid, València- Palma i Valladolid. En total, la xarxa està formada per més d’un centenar de centres d’Espanya i també de Portugal.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website