Català English Español

Tres alumnes de 4t d’ESO guanyen els quarts de final del XV Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta i es classifiquen per a les semifinals

El passat dijous 14 de març, tres alumnes de 4t d’ESO – Júlia Gassó, Gemma Sanz i Carla Montané- van participar als quarts de final del XV CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA, que es va celebrar a Tàrrega i on hi van participar diverses escoles de la província de Lleida.

El Certamen pretén potenciar la lectura entre els joves de les escoles, ja que es considera una eina primordial i bàsica per a l’aprenentatge dels alumnes, perquè millora la comprensió lectora, és generadora de debat, permet treballar alguns aspectes gramaticals, afavoreix l’ampliació de lèxic i vocabulari i ajuda a prendre consciència de l’organització de la informació.

El concurs consisteix a llegir lectures en veu alta, en diverses modalitats. Les tres alumnes de 4t van participar a la categoria Tropa de corsaris, amb una lectura col·lectiva i dramatitzada. A l’escola havien practicat l’entonació, el ritme, les pauses i la fonètica, i van demostrar ser unes bones lectores ja que van guanyar i es van classificar per a les semifinals, que se celebraran al Teatre de l’Amistat de Mollerussa el proper 9 d’abril .

A part d’endur-se una bona experiència, les tres alumnes van ser premiades amb un diploma i un parell de llibres per a cadascuna d’elles. Enhorabona i a gaudir de la lectura!

IMG-20190314-WA0000 IMG-20190314-WA0001 IMG-20190314-WA0002