Català English Español

Sortida FEM XAS

El passat 9 d’octubre els nostres alumnes de 1r d’ESO van assistir a la trobada FEM XAS. I… Què vol dir FEM XAS? Doncs, és molt senzill, vol dir Fem Xarxa, fem Amics, fem Salle. En aquesta trobada els nois i noies de 1r d’ESO dels diferents centres La Salle s’interrelacionen, es comuniquen experiències i comparteixen activitats… Per tal de veure que La Salle Catalunya és una xarxa amb un Caràcter Propi, propostes pastorals comunes, valors compartits…

D’aquesta manera doncs, els alumnes van participar en una gimcana amb diverses proves que estaven relacionades amb el caràcter propi de La Salle: la responsabilitat, la creativitat, la convivència, la justícia, la interioritat i la transcendència. La trobada es realitza al Casal La Salle de St Martí Sesgueioles amb nois i noies de Manlleu.

El programa de la trobada va ser:

• Acollida al Casal
• Concentració i esmorzar
• Jocs de benvinguda i coneixença (tots junts)
• Camí cap al molí
• Dinàmiques :
 Jocs sobre els valors del caràcter propi i sobre La Salle (per grups)
 Gran joc (tots junts)
• Tornada al Casal i dinar
• Pregària
• Tornada al Centre

Va ser un dia que va començar amb pluja a la sortida, però que a mesura que vam arribar a Sant Martí el sol va començar a sortir. El camí de baixada es va fer amb tranquil•litat i els alumnes, ja en grups, van gaudir del recorregut fins al fons de la vall. Allí, van fer la gimcana, tot vigilant el cel i esperant en qualsevol moment la prevista arribada de l’aigua. Hi ha haver proves més fàcils i d’altres més difícils, però amb el treball de tots es van anar tirant endavant aprenent i divertint-se al mateix temps. Van ser activitats de treball individual, en parella i en grup. Tots en van gaudir.
S’estava acabant el matí i els núvols es feien cada vegada més espessos. Vam començar a refer el camí de tornada quan una lleu pluja va fer acte de presència, però les capelines i algun paraigües van ser suficients. Durant un moment, la pluja va augmentar, però ja estàvem arribant a la zona coberta del dinar. Tota una experiència.
El dinar va ajudar a recuperar forces, la pluja havia acabat feia una estona i tots van poder descobrir els voltants del Casal, parlar amb els nous companys i fer noves coneixences. La pregaria fou el moment de recolliment i reflexió, on les històries i les cançons van posar el punt final a la trobada. Durant la tornada tothom explicava les seves experiències i recordava els bons moments que havia passat.

DSCN0356 DSCN0452 DSCN0499 DSCN0652