Sortida del CFGM d’Emergències Sanitàries

Els alumnes de1r del CFGM Emergències Sanitàries del col•legi La Salle de Mollerussa van visitar la seu del 112-Emergències de Reus i la base de l’Helicòpter medicalitzat del SEM a Mora d’Ebre.
El passat 25 de febrer de 2014, un total de 25 alumnes i 3 professors, van fer una sortida educativa per conèixer de primera mà el funcionament del centre de gestió d’emergències 112 situat a la localitat de Reus.
Els alumnes van visitar les instal•lacions i les diferents sales de coordinació dels cossos intervinents en emergències com el SEM, Bombers, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya entre d’altres. Durant la visita van poder fer pràctiques simulades sobre la gestió d’una emergència a través del joc interactiu del 112 en que es treballa la gestió de recursos humans i materials davant d’una emergència amb múltiples víctimes i la participació de la majoria dels cossos d’emergències. També van assistir a una xerrada informativa sobre els dispositius i mitjans amb que compta el SEM a Catalunya per atendre totes les demandes que tenen relació amb les emergències mèdiques.
Seguidament i durant la tarda, es van desplaçar a la localitat de Mora d’Ebre per visitar la base de l’helicòpter medicalitzat del SEM, ubicat al parc de Bombers d’aquesta localitat de la Ribera d’Ebre.
En aquesta base, van assistir a una xerrada tècnica per part dels components de l’equip assistencial de l’aeronau (pilot, copilot, mecànic i personal sanitari assistencial –metge i infermera); en que van conèixer de primera mà els tipus de serveis i materials que utilitzen en el dia a dia per atendre les emergències mèdiques de la zona. Els alumnes es van interessar molt pel funcionament d’aquest equip i per les pautes generals d’actuació d’aquest recurs sanitari. En general es va gaudir molt d’aquesta sortida educativa donada l’especificat tècnica dels continguts tractats que ben segur seran molt útils per aquest futurs professionals de les emergències sanitàries.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website