Català English Español

Notícies del Departament de Lletres

ELS ALUMNES DE 4t d’ESO VISITEN L’EXPOSICIÓ ITINERANT “LA VEU DE LA TERRA”
El passat mes de març, els alumnes de 4t d’ESO van tenir l’oportunitat de visitar l’exposició itinerant “La veu de la terra”, promoguda pel departament de Cultura de la Generalitat i l’IEI amb l’objectiu de fer visibles alguns dels escriptors i escriptores del Pla d’Urgell. La mostra presentava l’obra literària de set escriptors de diferents generacions nascuts o vinculats al Pla d’Urgell i que han plasmat el paisatge tant humà com físic d’aquesta comarca en les seves creacions.
A banda de presentar en set plafons diferenciats la vida i l’obra de Valeri Serra (Castellserà 1875-Barcelona 1938), Jaume Vila (la Fulliola1917-1998), Francesc Pascual (Castellnou de Seana 1934), Maria Mercè Marçal (Ivars d’Urgell 1952-Barcelona 1998), Josep Borrell (Mollerussa 1954), Toni Castellsaguer (Mollerussa 1954-1989) i Joan Francesc Dalmau (Miralcamp 1968), l’exposició també presentava un plafó conjunt on es feia un reconeixement a 26 escriptors i escriptores més del Pla d’Urgell i un documental de 10 minuts amb fragments recitats de les seves obres i imatges de la comarca.

PREMIATS TRES ALUMNES DE L’ESCOLA EN EL IX CERTAMEN DE POESIA EL SOL DEL PLA
El passat dissabte 29 de març, a la sala d’actes del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, es va celebrar l’acte de lliurament de premis del IX concurs de poesia El sol del Pla. Com cada any, la nostra escola hi ha participat amb una selecció dels diferents treballs de poesia que els nostres alumnes d’ESO i Batxillerat han treballat des de la matèria de català.  Enguany tres alumnes de l’escola han estat premiats,  i en total hi ha hagut un premi per a cada categoria.
–    Categoria D (1r i 2n d’ESO): Aleix Segués (2n d’ESO) – Accèssit
–    Categoria E (3r i 4t d’ESO): Mireia Gou (3r d’ESO) –2n premi
–    Categoria F (Batxillerat): Octavian Florea (1r de Batxillerat) – Accèssit
Donem l’enhorabona a aquests alumnes, els quals van rebre un diploma i un xec regal per comprar material escolar a les llibreries de la comarca. L’escola també va rebre un diploma en agraïment per la participació i la tasca dels docents per fer possible aquest certamen.

ELS ALUMNES DE 3r d’ESO REBEN LA VISITA DE L’ESCRIPTOR FERNANDO LALANA
El passat dilluns dia 17 de març va visitar el col•legi l’escriptor Fernando Lalana, que va fer una xerrada als alumnes de 3r d’ESO els quals havien llegit la seva novel•la Amsterdam Solitaire.
L’autor va començar explicant els aspectes de la seva vida que el van portar a fer-se escriptor i, seguidament, va comentar aspectes tècnics d’algunes de les seves obres literàries centrant-se, sobretot, en l’obra llegida pels estudiants.
Al final de la xerrada es va obrir un torn de precs i preguntes durant el qual els alumnes van poder preguntar tot allò que els havia intrigat de la novel•la i de la biografia de l’autor.
Per acabar, Fernando Lalana va signar els llibres dels alumnes perquè s’emportessin un record d’aquesta xerrada.

Exposició La veu de la terra_12 març 2014 (3) Premis Poesia El sol del Pla_29 de març 2014 (17) SAMSUNG CAMERA PICTURES

Si voleu veure més fotos d’aquesta excursió podeu anar al picasa de l’escola. Està a la plana web de La Salle en  la part superior a la icona de picasa