Català English Español

Emprenedors de la Salle Mollerussa porten smartphones de la Xina a tarifes lowcost

Emprenedors a la Xina

L’Ismael Farré i en Roger Vall acaben d’arribar de la Xina, concretament de les ciutats de Shenzhen i  HongKong, on han tancat diversos acords per comercialitzar a la plana de Lleida smartphones d’última generació a preus sensiblement inferiors que els que hi ha actualment al mercat.

Es tracta de terminals de marques com UMI, THL o JIAYU que encara són desconeguts aquí, però que compten amb les mateixes prestacions que les marques que estan implantades a Europa. És el cas del mòbil UMI X2 que, comparant-lo amb el Samsung Galaxy S4, es pot apreciar que les característiques són molt similars. Ambdós, per exemple, operen sota la plataforma Android, tenen 32 gb de rom i porten incorporada una càmera de 13 megapíxels. La diferència més substancial és la del preu, el Samsung costa uns 600 € mentre que aquest model d’UMI en val uns 300. Un altre cas el trobem amb el Samsung Galaxy S2 que costa uns 300 €. El mòbil que l’Ismael i el Roger ofereixen amb les mateixes característiques és el JIAYU G2 i val 130 €.

Els dos empresaris, que són estudiants del cicle formatiu de grau superior de Comerç Internacional de La Salle de Mollerussa, recorden que no es tracta d’imitacions, només de marques que aquí, fins al moment, són molt poc conegudes. Hi ha prestacions d’aquests terminals que, com ells asseguren, poden ser molt ben rebudes a la nostra societat, com és el cas d’introduir-hi dues targetes SIM, és a dir, en un terminal hi poden haver dos números de telèfon. Aquests productes compten amb una garantia de 2 anys. A més, Mr. Phone Electronics, que és el nom de la seva empresa, ofereix també el servei de reparació de terminals.

En marques reconegudes i implantades aquí, han pogut constatar que canviar una pantalla trencada en el servei oficial costa sobre uns 280 euros, mentre que ells, pel mateix model, ho fan per uns 30 € i sense necessitat d’enviar el telèfon fora estalviant així molt temps. La botiga de venta i reparació es trobarà a partir de setembre al carrer Palau número 3 de Mollerussa. És un local que pertany a La Salle i que, el centre cedeix a l’empresa gratuïtament. Aquesta nova firma, de fet, neix sota el paraigües de “Motor empresarial de La Salle de Mollerussa”, un departament que té com a objectiu primer donar sortida a les iniciatives econòmiques d’alumnes que es formen en el centre ajudant-los en tot el que es pugui, és a dir, des de l’assessorament jurídic, formatiu o específic fins a la sessió de materials o instal·lacions, com ha estat aquest cas.

En aquesta mateixa botiga o a través del seu portal web, el client a més podrà contractar serveis de telefonia amb operadors que també són diferents als habituals. Aquests, tot i ser més petits en clients, tenen una xarxa d’antenes idèntica ja que usen la mateixa. És el cas de Masmovil que utilitza la d’Orange, la de Twentymovil que té la de Movistar o la de Hitsmobile que opera amb les mateixes torres de telefonia que Vodafone.

De forma resumida, Mr. Phone Electronics ofereix venta de terminals nous, reparació de telèfons i contractació de tarifes a uns preus sensiblement inferiors als de la competència. Per tant, com ells mateixos creuen, aquest és un model que ha de créixer, per això ja es treballa perquè la marca en breu esdevingui franquícia.