DENIP

El 30 de gener vam celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau.  Vam centrar les diverses dinàmiques en la responsabilitat que tots hem de tenir, tant individualment com en grup, per treballar per la pau. Hem de seguir conscienciant-nos i conscienciant els altres, hem de seguir denunciant les injustícies, però també hem de ser constructors de Pau sempre i vetllar perquè les nostres actituds del dia a dia siguin promotores d’aquesta Pau.

A partir de la visualització d’alguns moments de la pel·lícula Elemental, l’alumnat d’ESO va treballar la connexió, la bellesa i la importància d’aquests elements: el sol, el vent, l’aigua i la terra. Amb aquests elements, protagonistes de la pel·lícula, van treballar el respecte, l’empatia i la igualtat versus la discriminació, el prejudici i la guetització.

D’altra banda, l’alumnat de Batxillerat i CF van cercar exemples de persones que, malgrat les dificultats, van saber buscar els camins per cercar la pau i fer que la violència no fos l’única opció. En concret, van treballar 5 casos de persones que van compartir el temps de la I Guerra Mundial: Marie Curie -una científica al front-, Rosa de Luxemburg -política pacifista-, Anna Coleman Ladd – escultora que va fer pròtesis facials als soldats mutilats-, Henry Ford i l’Expedició de Pau Ford i Aristide Briand -precursor de Nacions Unides-.

Totes les etapes educatives van acabar la jornada amb un manifest i una pregària per la PAU.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website