Concert al Poal de l’orquestra de La Salle Mollerussa

El passat dia 20 d’Agost, l’orquestra del col·legi la Salle Mollerussa realitzà un concert al Poal en motiu de la commemoració del Tricentenari de 1714 i com a obertura de la festa major 2014. El concert va anar precedit de la projecció del curt “Veus 1714” a la paret de Cal Castell, la casa pairal dels Germans Desvalls, Anton i Manuel, herois de la Guerra de Successió, i davant de la qual es va fer el concert.

El concert en si, resseguia una línia musical a través de la història. Començant per l’època Barroca i continuant cap a l’actualitat. En aquest recorregut vam poder escoltar músiques clàssiques com el “Cànon de Pachelbel” i d’altres més modernes com la famosa cançó “Yesterday” dels famós grup de pop anglès The Beatles. També es va dedicar una part del concert a les bandes sonores de diferents pel·lícules referencials de la història del cinema. Entre elles destacaven “Over the rainbow” de la fantasia infantil “El mag d’Oz” i “Pirates del Carib”. Per últim, s’interpretà dos clàssics de la música catalana: “El cant dels ocells”, una nadala tradicional internacionalitzada pel violoncel·lista català Pau Casals, i “Els segadors”, l’himne nacional de Catalunya.

El concert va agradar tan al públic assistent que els aplaudiments van fer interpretar una última peça a l’orquestra per la qual va necessitar la veu del públic, que va respondre amb ganes, il·lusió i traça.

En definitiva, una petita porció del món musical per fer passar una agradable vetllada d’estiu a la gresca en unes dates commemoratives.

image (1)

CreaEscola Quality Certificate for Education Website