Els alumnes del CFGM de Gestió administrativa visiten la Casa Canal i al Museu de vestits de paper

  • 28 de novembre de 2018
  • Escola

El passat dimecres, 21 de novembre, els grups d’alumnes de CFGM de Gestió Administrativa de 1r i 2n curs van fer una doble sortida cultural.

En primer lloc, van anar a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell. Durant aquesta visita guiada, van conèixer la història del Canal d’Urgell des de vessant administratiu i el procés de transformació del territori a partir de la seva construcció. L’explicació va incloure els 16 projectes de construcció, les concessions administratives, la cessió per part del govern espanyol de la gestió del Canal, la gestió de l’aigua per part de la Comunitat de Regants i l’aparició de noves professions relacionades amb la branca administrativa, com la del novenari, encarregat de la recaptació de la novena part de la producció. Va quedar palesa la importància de l’aigua en la millora de la qualitat de vida d’aquesta terra i dels seus habitants.

Tot seguit, van visitar el Museu de Vestits de Paper, on se’ls va explicar l’origen i evolució del concurs fins a l’actualitat, amb l’entrada de Mollerussa al Llibre Guinness dels Rècords  per presentar en un mateix local un total de 500 vestits de paper. Durant la visita es van tractar aspectes tècnics, com ara els materials utilitzats, l’elaboració del fil de paper i el nombre d’hores de treball de confecció per vestit. La visita va acabar convidant-nos al proper Concurs que se celebrarà el dia 15 de desembre a les 10 de la nit al Teatre l’Amistat.

Museu Vestits Paper GA1+GA2 Casa Canal GA1+GA2

CreaEscola Quality Certificate for Education Website