El dia 7 de novembre es va fer l’acte d’entrega de la 7a edició del Premi Universitat de Barcelona – Ferran Adrià amb Gallina Blanca per a treballs de recerca de batxillerat relacionats amb el fet alimentari.
L’acte es va celebrar a la Sala Les Voltes del Campus de l’alimentació de Torribera (Santa Coloma de Gramanet) i va estar presidit per la Sra. Lourdes Cirlot (Vicerectora de relacions institucionals i cultura de la Universitat de Barcelona), la Sra. Núria Parlón (Alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet), la Sra. Carme Chacón (Subdirectora general de seguretat alimentària), el Sr. Ferran Adrià (Doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona) i la Sra. Montse Carbó (Coordinadora de GBfoods, grup al que pertany Gallina Blanca).
Durant l’acte, els diferents membres de la presidència van dir unes paraules, es va fer el lliurament del premis i el Sr. Ferran Adrià va fer una petita dissertació sobre el treball que està fent a El Bulli Foundation i a la Bullipedia. En finalitzar es va fer una sessió fotogràfica amb els participants.
La Srta. Sònia Gotsens i Espina va rebre de mans de la Sra. Carme Chacón el Premi de Seguretat Alimentària per al millor estudi relacionat amb la seguretat alimentària i dotat amb 300 euros pel seu treball de recerca “A l’entorn dels transgènics: seguiment d’un camp de varietats de panís”. Els membres de la presidència i del jurat van fer constar l’alta qualitat de tots els treballs finalistes del 7è Premi UB – Ferran Adrià amb Gallina Blanca i van felicitar als alumnes premiats i finalistes, així com els seus tutors, tutores i familiars.
En el següent fragment del treball de recerca La Sonia explica els seus objectius de l’estudi: “La hipòtesi general en la que es sustenta el meu treball de recerca la desglossaria en dos, una referent a la part teòrica, consistent en confirmar o no la veracitat dels dubtes que a nivell personal em plantejava, una frase, que vaig llegir en un inici del treball: “Yo evitaría cualquier producto que contenga transgénicos, porque todavía hay muchas preguntas sin respuesta sobre sus riesgos para la salud a largo plazo, y sus efectos en el cuerpo humano no se han estudiado a fondo” de Deirdre Imus; i una altra, en la part pràctica del treball, referent a comprovar si realment augmenta la rendibilitat en cas del panís transgènic i analitzar si variava la opinió al voltant del tema, en funció de la formació u ofici de la persona”.
I el treball acaba amb la següent reflexió: “he de dir que estic contenta d’haver elegit aquest tema pel meu treball de recerca, tot i la dificultat que m’ha suposat per la falta de coneixements previs i llenguatge tècnic, (i que pot fer que hi hagi errades per aquest motiu) ja que ha estat el meu primer treball de camp fora de l’aula, una oportunitat per poder entrevistar-me amb gent especialista de molts àmbits i una excusa per contactar amb tots els meus coneguts per fer enquestes i visitar empreses de referència. Un treball amb el que he descobert, més enllà de la polèmica dels transgènics, la importància que ha tingut, té i tindrà l’agricultura en el futur. I finalitzaré el treball amb el lema de l’escola d’agrònoms de Madrid UPM”.
“SINE AGRICULTURA NIHIL”
(Res sense agricultura)
Animo a tots els/les alumnes que estan fent el seu treball de recerca de batxillerat o de cicles formatius a aprofundir en el tema que hagin triat i presentar els fruits del seu treball en algun dels premis que es convoquen per tota la geografia del país.
Ens agrada saber de tu
Oferta educativa
Serveis de l'escola
© 2022 La Salle Mollerussa · Avís legal · Política de privadesa · Política de cookies · Creaescola.com