Català English Español

Taller de Física de Partícules

Avui 12 de març, les alumnes Ariana Iurian i Júlia Orteu de 2n de Batxillerat participen a l’INTERNATIONAL PHYSICS MASTERCLASS, a la Universitat de Barcelona, aquest any en format online. Es tracta d’una activitat organitzada pel CERN en la qual treballaran amb dades del detector ATLAS per comprendre una mica més els misteris de la Física de Partícules.

En primer lloc gaudiran d’unes xerrades, a càrrec d’investigadors del CERN, sobre l’LHC, ATLAS i els seus objectius, com també sobre quin és el dia a dia d’un científic involucrat en un projecte com aquest. A continuació, es convertiran en investigadores i tindran l’oportunitat de treballar i manipular dades reals del detector, amb l’objectiu d’obtenir uns resultats reals. Finalment, posaran en comú aquests resultats amb altres centres participants arreu del món a través d’una videoconferència conjunta amb el CERN.

Aquesta jornada està limitada a un grup molt reduït. Només 50 alumnes de Catalunya són els/les afortunats/afortunades que poden gaudir d’aquesta experiència tan emocionant.