Mobile Film Fest

El Mobile Film Fest és el concurs de curtmetratges de La Salle Mollerussa amb la iniciativa de promoure la cultura audiovisual entre els joves d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

Fer un curtmetratge és divertit i engrescador:

  • Penseu una petita història i redacteu-la.
  • Elaboreu un guió amb les accions que es veuran en pantalla i les frases que han de dir els actors o actrius.
  • Concreteu els dies i les hores del rodatge, actrius, actors, localitzacions i attrezzo.
  • Graveu les escenes i repetiu-les si és necessari. Enquadreu bé les imatges. Procureu que no hi hagi molt soroll a la localització, ja que pot afectar els diàlegs.
  • Importeu les gravacions a un ordinador i editeu el curtmetratge amb un software d’edició, com Cap Cut o un editor d’ordinador com Clipchamp
  • Exporteu el vídeo en MP4, inscriviu-vos al formulari i envieu-nos el vídeo.

BASES DE PARTICIPACIÓ

Els participants poden escollir un tema qualsevol, sempre que la manera de relatar la història audiovisual sigui respectuosa i no atempti contra la moralitat dels conciutadans. Les propostes audiovisuals han de ser respectuoses amb la societat, animals i medi ambient.

Poden participar tots els alumnes de La Salle Mollerussa. Només es pot participar de manera grupal. Els grups han d’estar integrats per un mínim de dues persones i un màxim de 6. 

Les inscripcions es faran de manera virtual a través d’un formulari d’inscripció degudament omplert fins al 22 de març de 2024.

Els curtmetratges han d’estar gravats amb telèfons mòbils, es poden editar amb alguna app de mòbil com Cap Cut o un editor d’ordinador com Clipchamp s’entregaran en format digital: MP4 i amb una resolució FullHD o HD. No podran excedir els 3 minuts de duració màxima (inclosos els títols de crèdit).

Un jurat professional del sector audiovisual serà l’encarregat d’escollir els millors curts, que guanyaran importants premis.

Els curtmetratges s’enviaran a través de WeTransfer: https://wetransfer.com  a l’adreça de correu electrònic: [email protected] abans del 22 de març de 2024.

Es celebrarà una gala amb el visionat i entrega de premis el 26 d’abril de 2024 a les 19:30h del vespre al Centre Cultural de Mollerussa.

Un cop feta la inscripció i enviament del curtmetratge s’ha d’entregar el document de cessió de drets d’imatge degudament omplert i signat de cada actor/actriu que hi aparegui sigui o no major d’edat. Aquest document està disponible a la consergeria del centre, on s’ha de fer entrega.

Si teniu dubtes, podeu posar-vos en contacte amb l’organització: [email protected] 

Tres, dos, un… Acció!

COM FER UN CURTMETRATGE

Troba una idea:

Aquest és probablement la part més important de la creació d’un curtmetratge. Pots trobar idees en les teves pròpies vivències o en coses que t’interessin, o pots inspirar-te en altres pel·lícules, programes de televisió o històries que hagis llegit.

Escriu un guió:

Un cop tens una idea, escriu un guió. Aquest és el pla detallat de la teva pel·lícula, incloent les escenes, els diàlegs i les accions dels personatges. Assegura’t de fer una estructura clara i una trama interessant per mantenir l’atenció dels espectadors.

Planifica el rodatge:  

Una vegada tinguis un guió, planifica com i on rodaràs les teves escenes. Això pot incloure la selecció de llocs, d’actors i la planificació de la il·luminació i les càmeres (en aquest cas el mòbil).

Roda les escenes:  

Un cop tinguis tota la planificació feta, és hora de rodar les teves escenes. Això pot ser un procés divertit, però també pot ser frustrant, així que assegura’t de tenir un equip de suport i un bon pla de rodatge per fer-ho el més suaument possible.

Edita el teu curtmetratge:

Un cop hagis rodat totes les escenes, és hora d’editar el teu curtmetratge. Ho pots fer amb alguna app de mòbil com Cap Cut o un editor d’ordinador com Clipchamp. Selecciona els clips gravats, posa’ls a la línia de temps i retalla’ls si és necessari. Després afegeix, si cal, efectes visuals, música i posa els títols de crèdit.