LA CAIXA MISTERIOSA

Fa uns dies, als alumnes de Cultura Audiovisual de 1r de Batxillerat els va arribar a les mans una caixa misteriosa plena de negatius fotogràfics de feia potser 100 anys. 

Aquesta caixa no podia arribar en millor moment, ja que just portaven unes setmanes aprenent les tècniques del laboratori analògic de fotografia, és a dir, els processos de revelat i positivat de les pel·lícules fotogràfiques tradicionals, aquelles que utilitzen la plata com a element sensible a la llum per registrar les imatges. En definitiva, la fotografia tal com era abans que arribessin les càmeres digitals.  

Unes tècniques d’allò més interessants – i que encara s’utilitzen avui en dia pel seu valor artístic i artesanal- que els van permetre esbrinar què amagaven aquests negatius misteriosos: un conjunt d’imatges fantàstiques, la majoria retrats, molts dels quals d’una bellesa compositiva impressionant. 

Ara només falta trobar respostes a tantes preguntes que ens fem: D’on va sortir aquesta caixa? Qui va fer les fotografies? Per què hi veiem tanta gent diferent, que mai es repeteix? Quines són les localitzacions de les imatges? I, la més important, qui són aquestes persones? El repte de trobar resposta a aquestes preguntes se’ns planteja tan difícil com apassionant… 🤓

CreaEscola Quality Certificate for Education Website